دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ |۳۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Dec 2, 2024
مرحوم آیت الله العظمی صافی گلپایگانی

حوزه/ فاطمیه یعنی فریاد بر سر ظالمان، یعنی جهاد برای پیروزی حق بر باطل و بالاخره فاطمیه یعنی روز حکومت جهانی و الهی حضرت مهدی (عج). آری! فاطمیه عاشوراست، شب قدر است، غدیر و نیمه شعبان است و فاطمیه یعنی روز پیروزی نور بر ظلمت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نوشتاری از حضرت آیت الله صافی گلپایگانی (قدس سره) به مناسبت ایام فاطمیه تقدیم مخاطبان عزیز می شود:

فاطمیه یک تاریخ است،

محوریت و عظمت خاص حضرت

نسخه ای مطابق اصل

خطبه فدکیه؛ یکی از معجزات حضرت زهرا (سلام الله علیها)

فاطمیه یعنی فریاد بر سر ظالمان

نوشتاری از مرجع ولائی حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره به مناسبت ایام فاطمیه

در مقام بیان عظمت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت فاطمه زهرا (س) و برکات وجودی آن بزرگواران چه می توان گفت و از کجا باید شروع کرد؟

باید دانست که ما هرچه داریم از اهل بیت (ع) است. غیر از آنها هرکس هرچه می گوید، وقتی انسان آنها را ملاحظه می کند می بیند به جایی متصل نیست و نمی شود به آن اعتماد کرد.

همه چیز در مکتب اهل بیت (ع) است که پیامبر فرمود:

إنی تارک فیکم الثقلین کتاب اللّه و عترتی،

یعنی همه چیز را از اهل بیت بگیرید و از غیر این ها نگیرد.

حضرت رسول (ص) فرمود: نه از اینها جلو بیفتید و نه عقب؛ که اگر جلو بروید گمراه می شوید و اگر عقب بیفتید هلاک.

محوریت و عظمت خاص حضرت

حال در میان اهل بیت (ع)، حضرت زهرا (س) یک محوریت و مقام و عظمت خاصی دارند که همه ائمه (ع) به وجود ایشان افتخار می کنند. در واقع، آن وجود مقدس برای همه اهل بیت حجت است، یعنی برای حقانیت خودشان و برای بطلان غاصبین و ستمگران به وجود آن بزرگوار احتجاج می کنند. همه اهل بیت حجتند، ولی حضرت فاطمه زهرا (س) از این جهات، حجیتش از همه بیشتر است.

فاطمه زهرا (س) سیده نساء العالمین، بضعه الرسول و قرینه ولیّ الله، بانویی که در مباهله به حکم قرآن مجید، اختصاصِ شرکت داشت، و از اهل بیت (ع) هم، یگانه بانویی بود که به مقام عصمت و طهارت چون پدر و همسر و فرزندانش آراسته بود.

نسخه ای مطابق اصل

او در غیر مقام نبوت، در اخلاق، علم و کمالات نسبت به پدر نسخه ای مطابق اصل بود، و مثل سایر ائمه (ع) سیره و رفتار و گفتارش، دین و شرع و دلیل احکام الهی است.

او امامت به معنای علم و هدایت را حائز بود، و به عنوان یک بانوی اول اسلام در عفاف و عصمت و کرامت و ستر، وجودش الگو و اسوه است.

خطبه فدکیه؛ یکی از معجزات حضرت زهرا (سلام الله علیها)

یکی از معجزات حضرت زهرا (س)، خطبه بالبدیهه آن حضرت بود. آن بزرگوار در آن جوّ اختناق و کودتای بزرگی که شده بود، با آن مصیبت جانکاه و عظمای ارتحال حضرت رسول (ص) و بعد مصائب دیگر، این خطبه را که در اوج فصاحت و بلاغت است انشاء کرد که امیرالمومنین (ع) هر چند امام البلغاء و امیر الفصحاء است، ولی جوّ اجازه نمی داد که چنان سخنرانی جامع، گویا، کوبنده و ماندگاری ایراد کند.

عظمت حضرت صدیقه طاهره (س) باعث شد که در آن اجتماع تاریخی و محاکمه بزرگ نتوانستند مانع خطبه خواندن ایشان شوند و چنان بود که شخص حضرت رسول اکرم (ص) حضور یافته اند و بسیاری از مردم حاضر وقتی آن حقایق بیان می شد گریه می کردند.

به هر حال، این خطبه متضمن مطالب بسیار بالا است و از معجزات اهل بیت (ع) است و لذا در مثل کتاب بلاغات النساء که در قرن دوم هجری نوشته شده است این خطبه را نقل می کند.

البته فضائل آن حضرت بسیار زیاد است؛ این حدیث که پیغمبر اکرم (ص) هنگامی که می خواهند حضرت فاطمه را دلداری و تسکین خاطر بدهند می فرمایند:

” أبشری یا فَاطِمه إنّ المَهْدِیّ منک “؛

ای فاطمه! بشارت بر تو باد که مهدی از توست؛

این بسیار مهم است که پیامبر اکرم شخص اول عالم امکان، برای آرامش روان و آماده ساختن دختر عزیز و یگانه خود برای تحمل مصائب و مسائلی که پیش می آید این گونه دلداری می دهند که مهدی از توست، یعنی همه از تو و برای توست، و سیر جهان به سوی تو، و پیروزی حق بر باطل و نور بر ظلمت برای تو است. به هر حال سخن در عظمت حضرت زهرا (س) بسیار زیاد است.

گرامیداشت فاطمیه و مواضع فاطمه، سیره فاطمه، زهد فاطمه، عبادت فاطمه، علم و حکمت فاطمه باید همیشه جزء برنامه ها باشد و در سخنرانی ها، تألیفات و در هر فرصت مناسب باید آن را بازگو کرد.

باید مصائبی که بر آن حضرت وارد شده است و آنقدر فاش و آشکار است که حتی در مثل کتاب النهایه ابن اثیر – با اینکه سنی است و کتابش لغت است – به مناسبت از اشاره به این مصائب پس از رحلت رسول الله نتوانسته خودداری کند و آنها را برای همه بازگو می کند.

باید تاریخ را برای مردم بیان کرد، کلمات حضرت زهرا (س) مخصوصاً آن خطبه عظیمه و بلیغه را که از معجزات ایشان است به گوش جهانیان رساند.

باید در این فاطمیه ها، شخصیت ملکوتی آن حضرت تجلیل و تعظیم شود و همه مردم در این ایام، ارادت و مودت خود را به یگانه بانوی اسلام دخت گرامی پیامبر رحمت حضرت فاطمه زهرا (س) اثبات کنند.

امروز ما به تأسی به آن حضرت احتیاج داریم. جامعه ما به پیروی از روش همسرداری و تربیت فرزند – که آن حضرت بهترین طریقه و روش را داشتند- احتیاج دارد.

امروز کلمات آن حضرت باید سرمشق زندگی همه بانوان و بلکه مردان باشد. آن حضرت، مقام واقعی و کرامت حقیقی زن را به دنیا ابلاغ کرد و فرمود:

بهترین زن آن است که نه او مرد نامحرمی را ببیند و نه مرد نامحرمی او را ببیند.

این است که حضرت زهرا را تا امروز و تا قیامت، در دلهای مردم آگاه و خداپرست و حق جو زنده نگه داشته است.

فاطمیه یعنی فریاد بر سر ظالمان

فاطمیه یک تاریخ است، فاطمیه یعنی فریاد بر سر ظالمان، فاطمیه یعنی جهاد برای پیروزی حق بر باطل و بالاخره فاطمیه یعنی روز حکومت جهانی و الهی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

آری! فاطمیه عاشوراست، فاطمیه شب قدر است، فاطمیه غدیر و نیمه شعبان است و فاطمیه یعنی روز پیروزی نور بر ظلمت.

در پرتو بیان فضائل آن حضرت، همه ابعاد دین و ولایت ائمه طاهرین، و دعوت اسلام و قرآن و مکتب اهل بیت و در کل، رسالت رسول اکرم را باید تبلیغ کرد.

باید با بدعتها، با بیگانه گرایی ها، با نابسامانی ها، با گناه، با شیوع مناهی و ملاهی، با فساد، با جهل و ضلالت مبارزه کرد.

مکتب اهل بیت (ع)، مکتب معرفت، مکتب علم و بیداری، مکتب آگاهی و عدالت و برابری و رشد عقلی و اندیشه های نورانی است که همه باید آن را در این فرصتها بازگو کنیم و همه باید قدردان مجالس نورانی فاطمی باشیم و از برکات آن کمال استفاده را کرده و مهمترین وظیفه خود را دعا با تضرع و انابه به درگاه خداوند متعال برای تعجیل در فرج فرزند عزیز فاطمه، حضرت مهدی (عجل تعالی فرجه الشریف) قرار دهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha